Uutiset

Tälle sivulle kootaan uutisia mm. Gigaan, tekniseen viestintään ja Vaasan yliopistoon liittyvistä asioista. Uutiset koostuvat esimerkiksi tulevista tapahtumista ja merkittävistä muutoksista.


26.5.2020 – Media-alan tutkimussäätiön stipendikilpailu

Media-alan tutkimussäätiö on avannut stipendikilpailun, johon haetaan mukaan media-alaan liittyviä opinnäytetöitä. Palkintoja on jaossa korkeakouluopiskelijoille yhteensä 6500 euroa.

https://www.mediaalantutkimussaatio.fi/ajankohtaista/stipendikilpailu-2020/

Kilpailun ensimmäiseen vaiheeseen voi osallistua 15.6. klo 12 asti. Osallistua voivat kevään 2019–kesän 2020 aikana valmistuneet ja media-alaan liittyvästä opinnäytetyöstä arvosanan saaneet. Jatkoon päässeistä opinnäytteistä kirjoitetaan blogitekstit, jotka voidaan julkaista säätiön verkkosivuilla. Palkituilla on mahdollisuus osallistua tutkimussäätiön syksyllä järjestettävään stipendiseminaariin, jossa on mahdollisuus esitellä oman työnsä tuloksia.

Toivomme mukaan media-alaan liittyviä opinnäytetöitä opiskelualasta riippumatta. Opinnäytetyö voi liittyä media-alaan sen laajassa merkityksessä – niin mediayritysten liiketoimintaan, journalistisiin sisältöihin kuin bloggaamiseen tai podcasteihin. Viime vuonna stipendillä palkitut löytyvät täältä: https://www.mediaalantutkimussaatio.fi/tutkimukset/stipendit/stipendikilpailun-voittajat/


11.5.2020 – Tunnetutkimus väitöskirjaa varten

Etsimme koehenkilöitä Aalto-yliopiston Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitoksella toteutettavaan tutkimushankkeeseen.
Tutkimuksessa tulet näkemään lyhyitä sanallisia kuvauksia erilaisista tilanteista. Tehtävänäsi on kuvitella itsesi kuvattuun tilanteeseen, ja arvioida kokemiasi tuntemuksia ja tunnetiloja. Tutkimuksen voi suorittaa kokonaan tietokoneella hiirtä klikkailemalla. 

Osallistuminen tutkimukseen kestää noin 20 minuuttia. Kiitokseksi osallistumisestasi voit osallistua elokuvalippuarvontaan, missä arvotaan 16 elokuvalippua kaikkien osallistuneiden kesken. Tule mukaan kasvattamaan tieteellistä tietoa tunteista!

Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista ja voit halutessasi keskeyttää tutkimuksen milloin tahansa. Tutkimukseen osallistujan tulee olla täysi-ikäinen ja puhua äidinkielenään suomea. 
Löydät tutkimuksen klikkaamalla alla olevia linkkiä:
https://research.sc/participant/login/dynamic/665708D9-B03E-4C33-AF8B-75A3E73BF851

Lisätietoja tutkimuksesta antaa:
Väitöskirjatutkija Mikke Tavast, Aalto-yliopisto, mikke.tavast@aalto.fi


11.5.2020 – Tiedelehti Hybris etsii kirjoittajia elo-syyskuun lehteen

Kirjoituskutsu 2/2020: HENKISYYS
Tiedelehti Hybris etsii kirjoittajia tulevaan numeroonsa! Numeron teemana on HENKISYYS

Henkistä olentoa voidaan kuvata älylliseksi, sielulliseksi tai psyykkiseksi. Henkisyys taas on jotain, joka kuuluu hengen- tai sielunelämään. Ollessaan esimerkiksi vasemmistohenkinen, kristillishenkinen tai kansallishenkinen, yksilö sitoutuu tietyn ideologian tai uskonnon periaatteisiin – hän on siis ”hengessä mukana”. Henkisyys onkin vahvasti inhimillisyyteen kuuluva käsite, jonka kautta ihminen pyrkii jäsentämään todellisuutta. Joskus maailma saattaa muuttua ymmärrettäväksi vasta arkikokemuksen ylittävien, yliluonnollisten selitysten avulla. Tällöin turvaudutaan uskoon. 

Onko henkisyyden määritelmä kokenut muutoksia vuosisatojen aikana? Entäpä miten uskonnon rooli ihmisten elämässä on muuttunut modernisaation myötä? Miten eri kulttuureissa henkisyys ymmärretään? Onko hengen ja ruumiin dualismi yhä edelleen länsimaisen filosofian, ja kulttuurin perusta? Mikä erottaa vahvan poliittisen vakaumuksen uskontunnustuksesta? Miten usko ja akateeminen tiede suhteutuvat toisiinsa? Minkälaisia vaihtoehtoja esimerkiksi New Age -liike, okkultismi tai esoteerisuus ovat tarjonneet henkiseen elämään? Miten elokuvat, kirjallisuus tai musiikki käsittelevät henkisyyttä? 

Teema on tarkoitettu vapaasti ja laajasti tulkittavaksi. Toiveenamme on saada monipuolisesti artikkeliehdotuksia eri tieteenaloilta. Lähetä sivun mittainen synopsis aiheestasi viimeistään 29.5. osoitteeseen jussi.lahtinen(at)tuni.fi. Toimituskunta käsittelee saapuneet tarjoukset kesäkuun ensimmäisen viikon aikana. Mukaan valittujen tekstien ensimmäisen version deadline on 9.8. Tämän jälkeen kirjoitukset käyvät läpi toimituskierroksen, jonka päätteeksi kirjoittaja pääsee muokkaamaan tekstiä annetun palautteen pohjalta. Numero julkaistaan elo-syyskuun vaihteessa. Tutkimusartikkeleiden lisäksi julkaisemme myös kirja-arvosteluita ja esseitä.

Hybriksen viimeisin numero (1/2020) ilmestyi 19.4. teemalla “Luonto”. Tähän ja aiempiin numeroihin voi tutustua osoitteessa www.hybrislehti.net. Meidät löytää myös Twitteristä @hybrislehti ja Facebookista www.facebook.com/hybrislehti/. Hybriksen kirjoittajaohjeet löytyvät täältä: https://hybrislehti.net/kirjoitusohjeet.

Hybriksen toimituskunnan puolesta
Jussi Lahtinen (jussi.lahtinen@tuni.fi)
Päätoimittaja